Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Ημερολόγιο 2010: Αρχαίοι τόποι
Βιβλίο Ημερολόγια >> Ελλάς - Αρχαιότητες - Φωτογραφικές συλλογές >> Κυκλοφορεί

Συγγραφέας: Βιγγοπούλου, Ιόλη (Vingopoulou, Ioli)
Μεταφραστής: Witt, Richard (Witt, Richard)
Εκδότης: Μίλητος
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-464-086-7 Μίλητος 2009
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
23χ24 - 140
Οι φωτογραφίες είναι χρώματα και σιωπές. Όμως στην Ελλάδα η Φωτο-Γραφή του παρελθόντος είναι γεμάτη χρώματα και ήχους. Είναι οι μαγευτικοί μύθοι, τα γεγονότα -μικρά και μεγάλα-, είναι, τα συμβάντα, ηρωικά και ασήμαντα, είναι οι επώνυμοι και οι αφανείς που έζησαν, πέρασαν και έγραψαν για τους τόπους, και πάντα είναι το φυσικό περίγραμμα και ο ήλιος που το φωτίζει αιώνες ίδια, κατ\' εποχές αλλιώτικα.

Μια χώρα είναι πάντα γοητευτική όταν την ανακαλύπτεις, την περπατάς και τη γνωρίζεις. Μια φωτογράφιση, όμως, από ψηλά όχι μόνο αλλάζει την αισθητική μας αντίληψη για το χώρο αλλά γίνεται ταυτόχρονα και μια αλήθεια ισότονα μεταφυσική και ρεαλιστική. Αλλά και οι εικόνες στο ύψος του ανθρώπου μας περπατούν στους χώρους σα να μας αγκαλιάζει ο φυσικός περίγυρος.

Στο ημερολόγιο αυτό κάθε εικόνα δίνει την ευκαιρία να νιώσουμε ένα πρωτόγνωρο αίσθημα που συνταιριάζει ταυτόχρονα το οικείο και το ανοίκειο. Τα εντυπωσιακά λείψανα από το αρχαίο παρελθόν της χώρας θα ξεδιπλωθούν σαν μια μαγευτική βεντάλια γεμάτη εικόνες, γνωστές αλλά και καινούργιες.

Τα μινωικά ανάκτορα της Κρήτης απλώνουν το σιωπηλό τους μεγαλείο με την εντυπωσιακή πολυπλοκότητα οδηγώντας τη φαντασία του αναγνώστη σε αυτόν τον πολιτισμό που θαλασσοκρατούσε στη Μεσόγειο, αγαπούσε τη φύση και τις τελετές και σμίλευε σε μικροτεχνία τα αριστουργήματά του.

Οι αρχαίοι Έλληνες λάτρευαν τον κάθε θεό σε τόπο που ταίριαζε στην προσωπικότητα και τις ιδιότητές του. Ποτέ ο φυσικός περίγυρος δεν ήταν τυχαίος. Έτσι οι θεοί κατοίκησαν αντίστοιχα στα τοπία που αναδείκνυαν την ομορφιά και τη δύναμή τους. Τοπία γαλήνια ή αυστηρά, τοπία μεγαλειώδη ή ειρηνικά, τοπία επιβλητικά, βουκολικά ή θαλασσινά, τοπία θεϊκά σε θεϊκούς τόπους.

Τα ερείπια των πόλεων που οι περισσότερες διέτρεξαν ζωή που ξεπερνά τα χίλια χρόνια, τα φρούτα που επιβλέπουν πεδιάδες, θάλασσες και βουνά από τα προϊστορικά χρόνια έως την οθωμανική κατάκτηση και τα αρχαία θέατρα που κοιτούν υπερήφανα τους ουρανούς αναζητούν τα αγάλματα που στόλιζαν τους χώρους τους και τώρα στέκουν στοχαστικά στις αίθουσες των μουσείων.

Ο αναγνώστης-θεατής θα περιπλανηθεί στον σιωπηλό-εύλαλο κόσμο των ερειπίων αγγίζοντας κάτι από το "αρχαίο φως" στη φωτοπερίχυτη Ελλάδα.

(από την εισαγωγή της συγγραφέως)

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίων



Χορηγοί επικοινωνίας






Κοινωνικά δίκτυα